nieuws

Eerherstel voor afgetreden raadslid

Hotel

Het Amsterdamse ex-gemeenteraadslid Frank van Dalen, die ervan werd beschuldigd een hotel te runnen zonder vergunning, is verkeerd behandeld door het stadsdeel Amsterdam-Centrum. Dat concludeert de Gemeentelijke Ombudsman in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Eerherstel voor afgetreden raadslid

Het conflict tussen de twee partijen leidde vorig jaar tot het aftreden van Van Dalen, die ook lange tijd de Gay Pride in Amsterdam organiseerde.

Amsterdam-Centrum beschuldigde de VVD’er ervan een hotel te runnen zonder vergunning en zei ook nog eens dat hij zijn eigen financiële gewin boven de brandveiligheid van het pand stelde. Van Dalen ontkende de beschuldigingen, maar zag zich wel genoodzaakt af te treden.

Uit het rapport van de ombudsman blijkt nu dat de zaken iets anders lagen dan Amsterdam-Centrum beweerde. Het stadsdeel had de vorige eigenaar van het pand namelijk vergunningen verstrekt om er appartementen te bouwen, maar later bleek dat het tegelijkertijd bezig was om de woonbestemming er vanaf te halen.

Van Dalen besloot toen maar een hotel van het gebouw te maken, maar kreeg daar opmerkelijk genoeg geen toestemming voor van Centrum omdat dan woningen zouden verdwijnen. De ombudsman noemt dit ‘een onbegrijpelijk standpunt’.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel