nieuws

Horecaschip ss Rotterdam bezorgt Woonbron groot verlies

Hotel

De projectvoering rond de SS Rotterdam heeft woningcorporatie Woonbron een groot verlies bezorgd. Woonbron heeft over 2011 een extra afboeking op het horecaschip moeten doen, waardoor een kleine winst omsloeg in een groot verlies.

Horecaschip ss Rotterdam bezorgt Woonbron groot verlies

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Woonbron heeft afgelopen jaren al enkele malen miljoenen moeten afschrijven op het roemruchte cruiseschip in Rotterdam. Door de jongste afboeking op het schip sloeg de winst van 8,4 miljoen euro om in een verlies van 41,2 miljoen euro.

De extra afboeking hangt samen met de opdracht van het ministerie van VWS om de SS Rotterdam te verkopen. Of er inmiddels belangstelling is voor de ss Rotterdam, is niet bekend.

De ss Rotterdam ligt aan de kade in Katendrecht en doet dienst als horecalocatie. Woonbron kocht het schip in 2005 voor 2 miljoen euro en moest een slordige 200 miljoen euro uittrekken om het schip om te bouwen tot horecalocatie. Die investering was fors meer dan vooraf was gedacht en zorgde ervoor dat de toenmalige bestuurder Martien Kromwijk het veld moest ruimen.

Reageer op dit artikel