nieuws

Hotels organiseren Amsterdamse Hotelnacht

Hotel

Op 12 januari 2013 vindt voor het eerst de Amsterdamse Hotelnacht plaats. Amsterdammers krijgen deze nacht de kans om voor een speciale prijs in een Amsterdams hotel te slapen. Ook kunnen zij deelnemen aan tal van culturele en creatieve evenementen die door verschillende hotels worden georganiseerd.

Hotels organiseren Amsterdamse Hotelnacht

‘De Amsterdamse Hotelnacht is met name bedoeld om de drempel van hotels te verlagen. Veel Amsterdammers denken nog niet aan een hotelbar of hotelrestaurant, als ze een avond uitgaan, terwijl dit in andere wereldsteden veel meer leeft en er genoeg te beleven is in Amsterdamse hotels’, zegt Vincent van Dijk van creatief bureau HBMEO dat de marketing en communicatie van het evenement verzorgt.

Van Dijk: ‘Ook hebben ze vaak geen idee waar ze hun vrienden, familie of zakenrelaties naar toe moeten sturen, als deze vragen om hoteltips’.

Tot nu toe hebben zich al verschillende hotels aangemeld. ‘Van sympathieke familiehotels tot waanzinnige luxehotels. En dat is precies wat we voor ogen hebben, want we willen het volledige palet laten zien, van 0 tot 5 sterren. Ook in de programmering zoeken we naar uitersten. Van klassieke muziek tot opzwepende clubbeats, van theater tot luxe diner. We zijn verrast door de creatieve ideeën waar de hotels mee komen’, aldus Van Dijk.

Hotels krijgen de kans om de Amsterdammer in de watten te leggen en daarmee ambassadeurs te creëren voor hun hotel. De Amsterdamse Hotelnacht wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amsterdam, KHN, Amsterdam Partners en Hoteliers.com.

Hotels hebben tot 1 juli de tijd om zich aan te melden. Na de zomer wordt bekendgemaakt welke evenementen hotels organiseren en waar de Amsterdammer een kamer kan boeken voor een korte vakantie in eigen stad.

Reageer op dit artikel