nieuws

ING: 18,5 miljoen buitenlandse overnachtingen in 2020

Hotel

Hotels moeten rekening houden met 18,5 miljoen buitenlandse overnachtingen in ons land in 2020. Amsterdam zal naar verwachting in 2020 meer dan 9,5 miljoen buitenlandse overnachtingen noteren. Hotels moeten hierdoor rekening houden andere gastenwensen. Dat en meer blijkt uit Hotel 2020, een rapport van ING Nederland.

ING: 18,5 miljoen buitenlandse overnachtingen in 2020

Een behoorlijke groei van buitenlandse overnachtingen dus, ondanks huidige lastige economische tijden. In 2011 werden 16,7 miljoen buitenlandse overnachtingen in Nederland genoteerd. Over acht jaar zijn dit volgens ING 18,5 miljoen euro, een stijging van een kleine twee miljoen overnachtingen.

Capaciteitsuitbreiding

Een steeds groter aandeel van de buitenlandse overnachtingen wordt gerealiseerd in Amsterdam. Deze trend zet door en zal naar verwachting leiden tot meer dan 9,5 miljoen buitenlandse overnachtingen in 2020. Aangezien in Amsterdam de bezettingsgraad relatief hoog is, is er ruimte voor capaciteitsuitbreiding, stelt ING.

Ondanks de opmars van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), waarbij naar verwachting in 2020 circa 100 miljoen Chinezen naar het buitenland gaan, moet Nederland het de komende jaren volgens ING vooral hebben van de omringende landen Duitsland, Groot-Brittannië en België.

Door de toename van het aantal bezoekers uit de BRIC-landen moeten hoteliers hun aanbod anders afstemmen. Zo adviseert ING hoteliers meertalige werknemers in dienst te nemen en menukaarten in het Russisch, Braziliaan of Chinees aan te bieden.

Familiekamers

Ook moet rekening worden gehouden met meer groepsreizen. Zo reist ruim 80 procent van de Chinese toeristen in groepsvorm. Verder dient de hotelkeuken worden aangepast aan de buitenlandse gasten. Daarnaast moeten hotels denken aan het aanbieden van familiekamers. Vooral Indiërs zijn groepsmensen en reizen veelal met familie.

Vergrijzing in eigen land biedt volgens het ING-rapport vooral kansen in luxe segmenten. Hotels die van alle gemakken zijn voorzien zoals fitnessruimte, zwembaden en spa, kunnen inspelen op de behoefte van oudere gasten. Die wensen veelal meer gemak en comfort. Bezuinigingen in de zorg biedt meer kansen voor hotels, meent ING.

Hotels die willen transformeren naar een zorghotel moeten volgens ING onder meer rekening houden met de indeling van hotelkamers, zorgen voor continue aanwezigheid van verpleging, een revalidatiecentrum bouwen, alle kamers per lift bereikbaar laten zijn en moeten beschikken over rolstoelen en rollators.

Reageer op dit artikel