nieuws

Kamerprijzen tijdens Olympische Spelen kwart gedaald

Hotel

De prijzen van hotels in Londen, waar eind juli de Olympische Spelen beginnen, zijn de laatste twee weken met 25 procent gedaald. Desondanks liggen de prijzen in de Engelse hoofdstad nog altijd 75 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Kamerprijzen tijdens Olympische Spelen kwart gedaald

De prijsdaling blijkt uit een onderzoek van Hotels.com. Volgens de boekingswebsite is het aanbod van hotelkamers in Londen de laatste tijd toegenomen. Het organisatiecomité van de Olympische Spelen heeft veel kamers vrijgegeven die eerst gereserveerd waren voor sponsors, internationale sportbonden en pers.

Bovendien zijn veel hotels afgestapt van de verplichting aan gasten om voor langere tijd in een hotel te verblijven. Dit heeft ertoe geleid dat het aanbod voor een tweedaags bezoek is toegenomen.

Hoewel de kamerprijzen met een kwart zijn gedaald, liggen deze nog altijd 75 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Londen tijdens de Olympische Spelen is op dit moment 200 euro per nacht.

Stuntprijzen na afloop sportevenement

Direct na afloop van het grootse sportevenement dreigt een enorm tekort aan gasten voor de hoofdstedelijke hotels, zo tekent de Telegraaf op. Hierdoor kunnen kamers in Londen omgerekend voor 12,50 euro per nacht over de toonbank gaan.

Britse reisbranches melden dat de ‘normale’ toeristen Groot-Brittannië volledig mijden tijdens de Olympische Spelen. Het sportevenement begint volgende maand en eindigt op 12 augustus.

Vliegveld Heathrow bereidt zich erop voor dat de dag erna de drukste wordt in haar geschiedenis, aangezien veel bezoekers dan terugkeren naar huis.

Bronnen: ANP en Telegraaf

Reageer op dit artikel