nieuws

Novotel bij Centraal Station Hoofddorp

Hotel

Er komt een Novotel bij het Centraal Station van Hoofddorp. Het hotel met 318 kamers is primair bedoeld voor de (internationale) zakenmarkt, maar rekent ook op de komst van veel toeristen. Als alles loopt volgens planning, kan het eind 2013 operationeel zijn.

Novotel bij Centraal Station Hoofddorp

De komst van het Novotel, onderdeel van Accor Hotels, wordt gemeld door Vandaag.nl. De handtekeningen zouden donderdag 7 juni zijn gezet tijdens vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. In het artikel meldt Martijn van de Poll van Huib Bakker Bouw uit Heemstede dat ‘de bouw in september begint en dat het hotel dan eind 2013 klaar kan zijn’.

Het nieuwe hotel krijgt 318 kamers en de nodige vergaderfaciliteiten. Primaire doelgroep is de (internationale) zakelijke gast, maar er wordt ook gerekend op toeristen. Amsterdam, luchthaven Schiphol en de bollenstreek liggen binnen handbereik.

De locatie van het nieuwe Novotel wordt een belangrijke vierbaansschakel in de route tussen de nieuwe op- en afritten van snelweg A4 en het centrum van Hoofddorp, aldus Vandaag.nl. Duurzaamheid staat voorop in het ontwerp, dat afkomstig is van Mulderblauw Architecten en Red Architectuur.

Reageer op dit artikel