nieuws

On- en offline boom planten bij hotelboeking

Hotel

Een opmerkelijk hotelinitiatief in Chili. Het Tierra Patagonia Hotel & Spa geeft gasten die een kamer boeken een virtueel boomzaadje. Dit zaadje kan via Google Maps worden geplant in Patagonië. Vervolgens wordt daadwerkelijk een boom geplant in het gebied.

On- en offline boom planten bij hotelboeking

Tierra Patagonia Hotel & Spa ligt in het Chileense deel van Patagonië in het zuidelijke deel van Zuid-Amerika. Het ecohotel ligt in een natuurgebied een hanteert een scherpe focus op duurzaamheid. Patagonië wordt regelmatig getroffen door bosbranden.

Gedurende het huidige winterseizoen is het hotel gesloten. Maar wie nu boekt, krijgt een virtueel boomzaadje. Met dit zaadje kan op Google Maps een ‘boom worden geplant’. Door samenwerking van het hotel met de organisatie Reforestemos Patagonia wordt voor elke digitale plantopdracht een echte boom geplant.

Reageer op dit artikel