nieuws

Wyntuin voor Kasteel Engelenburg

Hotel

Kasteel Engelenburg laat gasten deze zomer dineren tussen de wijnranken aan de slotgracht. In dit buitenrestaurant serveert Engelenburg een driegangen keuzemenu waarbij de fles wijn gewoon op tafel komt.

Wyntuin voor Kasteel Engelenburg

Buitenrestaurant De Wyntuin zoals Kasteel Engelenburg in Brummen het noemt is vanaf 23 juni open en tot 30 augustus. De Engelenburg – onder leiding van Johan Agricola – wist het onlangs nog te schoppen tot finalist van de Dutch Hotel Award. Het kasteel is een van de vier Nederlandse leden van Relais & Chateaux. De Brummense locatie bevindt zich daarbij in het goede gezelschap van Inter Scaldes (Kruiningen), Savelberg (Voorburg) en De Librije in Zwolle.

Engelenburg imiteert in haar Wyntuin de Zuid-Afrikaanse traditie waar bij gerechten worden geserveerd inclusief alle wijnen en waters. De flessen staan op tafel en iedereen kan naar behoefte bijschenken. ‘Het bijzondere van dit concept is, dat het all-inclusive is. Men zit op lange houten banken met de flessen wijn op tafel. Erg informeel, maar toch met de stijl en kwaliteit die men van de Engelenburg gewend is’, aldus Johan Agricola.

Menu

De voorgerechten die op de keuzekaart staan zijn: een bisque van Canadese kreeft met asperges van de BBQ en knoflookcroutons of een vitello tonnato met roquette sla, tonijnmayonaise, kappertjes en Parmezaan. Voor het hoofdgerecht kan een keuze worden gemaakt uit een dorade van de grill met mediterraans garnituur en citroensaus of een traditionele ossobuco met zomergroenten. Het dessert bestaat naar keuze uit gemarineerde aardbeien met vanille-roomijs of kaas. De all-in prijs: 48,50 per persoon.

Reageer op dit artikel