nieuws

Alle Nederlandse Novotels EarthCheck gecertificeerd

Hotel

Accor Hotels Nederland maakt bekend dat al zijn 9 Novotels in Nederland het EarthCheck certificaat voeren. De certificering is onderdeel van de nieuwe duurzame ontwikkelingsstrategie van Accor Hotels, genaamd PLANET 21.

Alle Nederlandse Novotels EarthCheck gecertificeerd

Hierin stelt de hotelgroep zich als doel om zijn ontwikkeling te verbinden met duurzame groei, met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap. Centraal in het duurzame beleid van Accor Hotels staan transparantie en meetbaarheid van MVO, pér hotel, en de impact van de hotels samen. Wereldwijd hebben 211 Novotel-hotels in 33 landen al een certificering en zijn nog eens 311 hotels op weg om dit doel te realiseren.

‘Novotel Den Haag World Forum was de laatste in de rij van 9 Novotels in Nederland die nu na een complete renovatie ook het EarthCheck certificaat heeft gekregen. Wij zijn er trots op dat het ons in Nederland is gelukt de internationale doelstellingen van Novotel te halen en deze ook de komende jaren verder uit te dragen’, aldus Caro van Eekelen, algemeen directeur Accor Hotels Nederland, waar Novotel onderdeel van is.

‘Al sinds 2008 zijn teams van Novotel actief bezig met het EarthCheck-certificeringsprogramma om ervoor te zorgen dat vóór 2013 al onze hotels gecertificeerd zijn’, zegt Pierre Lagrange, directeur Global Marketing bij Novotel. ‘Novotel hecht veel belang aan de principes van duurzame ontwikkeling en dit vormt een integraal onderdeel van onze inzet voor het welzijn van onze klanten’.

EarthCheck is het eerste wereldwijde certificeringsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor de toeristische sector. Het strenge en zorgvuldige certificeringsproces is gebaseerd op het principe van doorlopende verbetering en vereist veel inzet van hotelteams.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel