nieuws

Bijbel op e-reader in kamers Brits hotel

Hotel

Bij Hotel Indigo in Newcastle is de bijbel alleen nog digitaal te lezen. Het hotel in de Britse stad heeft alle bijbels vervangen door e-readers, waarop de bijbel is geïnstalleerd.

Bijbel op e-reader in kamers Brits hotel

Hotel Indigo heeft gekozen voor de Kindle van webwinkel Amazon, dat schrijft de Telegraaf op basis van een publicatie in de Britse krant The Telegraph. De bijbel is al geïnstalleerd, maar gasten hebben ook de mogelijkheid om andere religieuze teksten te downloaden. Andere, ‘gewone’ boeken downloaden kan ook, maar die kosten komen voor rekening van de gebruiker.

Het management van het hotel wil met de digitalisering de literaire geschiedenis van Newcastle vieren, aldus het artikel. De stad heeft de grootste onafhankelijke bibliotheek buiten Londen en huisvestte in het verleden veel uitgevers.

Reageer op dit artikel