nieuws

Geen onrust bij Nederlandse hotels na hacken kamersloten

Hotel

Nederlandse hotels zijn niet ongerust geraakt door de berichtgeving over het hacken van elektronische hotelkamersloten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de afgelopen dagen hierover geen vragen ontvangen van Nederlandse hotels.

Geen onrust bij Nederlandse hotels na hacken kamersloten

Dat zegt Frans Hazen, sectorvoorzitter van de afdeling Hotels van KHN. ‘Ik heb geen berichten ontvangen over onrust onder hoteliers. Beveiliging van hotelkamers is momenteel geen issue in onze branche’, aldus Hazen.

Afgelopen week werd tijdens een hackersconferentie in Las Vegas een presentatie gegeven hoe digitale kamersloten zijn te kraken. Het gaat daarbij om een specifiek slot van producent Onity.

Deze sloten bevatten aan de onderzijde een opening dat gebruikt kan worden om het slot te herprogrammeren. Een programmeur van Firefox-ontwikkelaar Mozilla ontdekte dat de ingang tevens de mogelijkheid biedt om er een apparaat op aan te sluiten dat de ontsluitingscode kan uitlezen, waarna de hotelkamerdeur open gaat.

Volgens berichten in de media zijn van het bewuste hotelkamerslot er miljoenen van in omloop. De kraakmethode werkt overigens niet altijd. Wel zorgt de onthulling voor de vraag of hotelkamers wel voldoende zijn beveiligd.

Reageer op dit artikel