nieuws

Hotel in Harlingen zet film diefstal online

Hotel

Hotel Zeezicht in het Friese Harlingen heeft woensdag 11 juli een filmpje online gezet van de diefstal van een iPhone. Op de beelden is een duidelijk herkenbare man te zien die het toestel weggrist als de receptioniste van het hotel van haar plaats is.

Hotel in Harlingen zet film diefstal online

De politie laat weten niet blij te zijn met de actie van het hotel, meldt het ANP. Het online plaatsen van zo’n filmpje is in strijd met de privacywetgeving. De dief kan in principe een klacht indienen wegens schending van de privacy, zo laat een woordvoerder weten. In dat geval krijgt het hotel ook een proces-verbaal.

Het plaatsen van foto’s en filmpjes op internet kan bovendien het politieonderzoek belemmeren, aldus de woordvoerder. ‘De man in kwestie heeft nu alle mogelijkheden om bewijsmateriaal te laten verdwijnen. We hadden liever gezien dat het hotel de beelden direct aan ons had gegeven.’

De woordvoerder laat eveneens weten de politie inmiddels weet wie de dief is en dat de persoon in kwestie spoedig zal worden aangehouden.

Reageer op dit artikel