nieuws

Hotel op Ibiza introduceert betalen met vingerafdruk

Hotel

Gasten van het Ushuaïa Beach Hotel op Ibiza betalen tijdens hun verblijf met een digitale vingerafdruk. Het vijfsterrenhotel in Playa d’En Bossa maakt gebruik van Paytouch, een techniek waarbij de vingerafdruk is gekoppeld aan een creditcard.

Hotel op Ibiza introduceert betalen met vingerafdruk

Volgens NU.nl, dat verwijst naar een publicatie van Daily Mail, is het Ushuaïa Beach Hotel in Playa d’En Bossa op Ibiza het eerste hotel ter wereld dat Paytouch aanbiedt. Deze techniek koppelt de afdruk van een vinger aan een creditcard.

Een consumptie aan de bar, een strandstoel langs het zwembad, alles wordt betaald door het achterlaten van een digitale vingerafdruk. De uiteindelijke rekening komt op de hotelkamer te staan en moet worden betaald bij het uitchecken.

Het hotel meldt dat het voor deze betaalmethode heeft gekozen om het voor de gast gemakkelijker te maken. Dat bij het gebruik van een creditcard tijdens een avondje met drank veel meer wordt uitgegeven dan wanneer cash wordt betaald, is niet de (hoofd)reden voor het besluit.

Reageer op dit artikel