nieuws

Hotel sterchef Van Galen mag eindelijk uitbreiden

Hotel

Tuindorphotel en restaurant ’t Lansink in Hengelo mag eindelijk starten met de geplande uitbreiding. De verbouwing van het monumentale pand tegenover het hotel, waarin elf suites komen, werd bijna een jaar vertraagd. Het hotel wordt sinds 1 maart geëxploiteerd door sterchef Lars van Galen en Richard van den Hoeven

Hotel sterchef Van Galen mag eindelijk uitbreiden

Een uitspraak van de Raad van State was nodig om de verbouwplannen van tuindorphotel en restaurant ’t Lansink in Hengelo te kunnen starten, zo schrijft De Twentsche Courant Tubantia. In een monumentaal pand tegenover het hotel moeten elf suites komen.

De Hengelose gemeenteraad gaf in september al toestemming voor de verbouwing, maar de buren van het te verbouwen pand stapten naar de Raad van State. Zij zijn van mening dat gasten straks vanuit het hotel in hun tuin kunnen kijken, maken er bezwaar tegen dat de hoofdingang pal naast hun tuin is gepland en vrezen voor extra parkeeroverlast bij hun woning, aldus het artikel.

Tweede plan goedgekeurd

In februari zette Raad van State een streep door het bestemmingsplan, omdat er iets mis was met de bouwregels. Het aangepaste bestemmingsplan is volgens de Raad van State wel in orde. Bovendien oordeelde de instantie dat de buren er niet in zijn geslaagd de gevreesde overlast aannemelijk te maken.

De Raad van State onderschrijft de informatie van ’t Lansink dat de elf nieuwe kamers vooral worden gebruikt door zakenlieden, die in veel gevallen met het openbaar vervoer komen. Om die reden hoeft per kamer maar 0,72 parkeerplaats te worden aangelegd in plaats van de gebruikelijke één per kamer.
De exploitatie van het hotel, dat eigendom is van Hotel ’t Lansink Beheer, wordt sinds 1 maart geëxploiteerd door sterchef Lars van Galen en Richard van den Hoeven. Beiden zijn afkomstig van landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, dat afgelopen november werd bekroond met een Michelinster.

Reageer op dit artikel