Hotels helpen Utrechtse evacués met ramadan

Hotels helpen Utrechtse evacués met ramadan

De hotels die geëvacueerde bewoners uit de Utrechtse asbestwijk Kanaleneiland opvangen, nemen extra maatregelen vanwege de ramadan. Veel bewoners zijn islamitisch en mogen dan tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten.

In hotel Mitland in Utrecht blijft de keuken 's avonds extra lang open, vertelde een woordvoerder dinsdag. Islamitische gasten kunnen er om 10 voor 10 's avonds dineren. Het ontbijt begint om 3 uur 's nachts. Omdat moslims geen varkensvlees mogen eten, hebben de koks van hotel Mitland het menu iets aangepast.
In hotel De Biltsche Hoek in De Bilt is de keuken sowieso tot half 12 's avonds open. Speciaal voor moslims blijft de uitgebreide menukaart extra lang beschikbaar. ‘Zodra de zon onder is, schuiven onze islamitische gasten aan. Ze kunnen zelf iets van de kaart kiezen’, zei een medewerker. Het ontbijt wordt om 4 uur 's nachts geserveerd. Ook Hotel Houten in Houten heeft standaard voldoende halal maaltijden op de kaart staan.
De hotels hebben geen speciale gebedsruimte ingericht. ‘Dat zie je wel eens in het buitenland, maar wij hebben dat niet. Alle gasten hebben een eigen kamer waar ze kunnen bidden’, aldus de zegsman van De Biltsche Hoek.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.