nieuws

Hotels springen in op populariteit fietsvakantie

Hotel

De fietsvakantie lijkt terug van weggeweest. Volgens LookingforBooking.com mikken Nederlandse hotels in toenemende mate op de fietsende gast. ‘Hotels bieden (gratis) fietsen en fietsarrangementen aan bij het boeken van een kamer’, aldus Gerlof Bos, directeur van de website die hotelprijzen vergelijkt.

Hotels springen in op populariteit fietsvakantie

Op de fiets door Nederland lijkt de oplossing voor een goedkope vakantie. LookingforBooking.com bracht de meest bijzondere fietsverhuurservice en -initiatieven in kaart en concludeert dat hotels inzetten op het gunstig aanbieden van fietsen en bijbehorende arrangementen.

De fiets is een zeer geschikt vervoermiddel voor een tocht door het Nederlandse landschap. Uit cijfers van het ContinuVrijeTijdsOnderzoek van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research uit 2010/2011 bleek dat bijna de helft van alle Nederlanders fietstochten maakt voor zijn plezier.

Kinderzitjes populair

Hotel Prins Maurits in Bergen aan Zee heeft veertig fietsen beschikbaar voor de gasten. Deze zijn bij de kamerprijs inbegrepen als een extra service richting de gast. Bijna 80 procent van de bezoekers maakt er gebruik van.

Bij Van der Valk hebben ze een speciale website met daarop fietsarrangementen en verhuur van fietsen. De hotelgroep constateert een verdriedubbeling van de afname van kinderzitjes  en -fietsen. De verhuur over de eerste zes maanden lag 6 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

‘Fietsers welkom’

Sinds 2011 houdt Hampshire Hotels een speciale fietstocht. Middels een estafette fietsten elf mensen langs de negentig hotels van de keten in de Benelux. Een toch van bijna drie maanden.

Fietsvriendelijke accommodaties in Nederland zijn te herkennen aan het label ‘Fietsers welkom’, een initiatief van de stiching Landelijk Fietsplatform. Meer dan tweehonderd hotels en pensions dragen dit label.

Reageer op dit artikel