nieuws

Medewerkers Deltion College weg om drank

Hotel

Twee stafmedewerkers van de horecaopleiding van het Deltion College in Zwolle zijn vertrokken vanwege een onderzoek naar drinken tijdens werktijd. Het vertrek komt na een maandenlang onderzoek door een recherchebureau, schrijft BN De Stem.nl.

Medewerkers Deltion College weg om drank

Het onderzoek door een rechercheburaeu werd ingesteld, nadat collega’s van de twee stafmedewerkers aan de bel trokken over de al lang bestaande vermoedens over hun drankgebruik in onder meer de opleidingsrestaurants van het Deltion College. Op het moment dat het onderzoek begon, werden de twee op non-actief gezet.

Bestuurder Marc Otto van de Zwolse mbo-school laat aan BN De Stem weten dat het onderzoek uiteindelijk niet genoeg bewijsmateriaal opleverde voor ontslag, maar dat toch is besloten ‘afscheid van elkaar’ te nemen.

Otto zegt daarover in het artikel. ‘Op onze school moeten we elke schijn van alcoholgebruik voorkomen. Alcohol op het werk is taboe, en dat telt op een open campus als deze nog eens dubbel zo zwaar.’ De bestuurder is van mening dat het goede voorbeeld moet worden gegeven aan de studenten.

De betrokken medewerkers waren stafmedewerkers en stonden niet in rechtstreeks contact met leerlingen. Dat doet daar volgens Otto echter niets aan af, zo laat hij het dagblad weten.

Reageer op dit artikel