nieuws

Milieuzorg in geweer tegen ontbijthotel Veluwse Bron

Hotel

Er zijn zorgen over de komst van het ontbijhotel van wellnessresort Veluwse Bron op recreatieterrein Kievitsveld in Emst. Vereniging Milieuzorg Epe heeft het college van B&W in een brief laten weten dat tegen de afspraak in te weinig wordt gedaan om de natuur te beschermen.

Milieuzorg in geweer tegen ontbijthotel Veluwse Bron

In de plannen die in februari werden gepresenteerd door Veluwse Bron en recreatiebedrijf RGV, was opgenomen dat de komst van het ontbijthotel moest worden gecompenseerd met extra groen.

Vereniging Milieuzorg is van mening dat beheerder RGV geen moeite lijkt te doen om de natuur te beschermen tegen druk toeristenverkeer en kennelijk niet is geïnteresseerd in de beschermde plant- en diersoorten die er voorkomen, zo schrijft De Stentor.

‘We betreuren deze houding en keuren haar af’, zo schrijft Vereniging Milieuzorg Epe in een brief aan het college. Volgens haar kreeg Veluwse Bron destijds de vergunning met de strikte voorwaarde dat het bij dagrecreatie zou blijven. ‘We vertrouwen erop dat de gemeente de duurzaamheid die ze met de mond belijdt, ook in de praktijk doorvoert en daarom niet zal instemmen met een bestemmingsplanwijziging.’

Het gaat om een hotel met veertig tot zestig kamers, dat enkel is bedoeld voor een overnachting en een ontbijt door gasten van het resort. Voor de bouw is een bestemminsplanwijziging nodig.

Reageer op dit artikel