nieuws

Nieuw boutiquehotel voor Amsterdam

Hotel

Amsterdam krijgt komende herfst een nieuw boutiquehotel aan de Albert Cuypstraat in De Pijp. Sir Albert Hotel telt 90 kamers en suites en zit in een voormalige diamantslijperij.

Nieuw boutiquehotel voor Amsterdam

De diamantslijperij in Amsterdam wordt omgebouwd tot hotel. Architecten Baronowitz & Kronenberg, BK Architecture, tekenen voor interieur en design. ‘Een exclusief boutiquehotel,’ zo omschrijft Bram van der Hoek het hotel. Van der Hoek is managing director van Europe Hotels – Private Collection, de partij achter het nieuwe hotel in Amsterdam. Zijn bedrijf is naast Sir Albert Hotel in Amsterdam ook verantwoordelijk voor het Park Hotel met bar Momo.

Alle kamers van Sir Albert Hotel hebben een iPod docking station, gratis Wifi, een Nespresso apparaat en een minibar. Badkamers zijn uitgevoerd in zwart graniet, eikenhout en glas en hebben een ruime regendouche of bad.

Sir Albert Hotel heeft een privé terras, een Study en restaurant Izakaya, Asian Kitchen & Bar, waar gasten terecht kunnen voor lunch en diner. De inrichting van Izakaya is geïnspireerd op de klassieke Izakaya ruimtes (Japanse pubs) en op de vijf elementen: aarde, water, wind, vuur en de hemel. De bar serveert onder meer huisgemaakte tonics op basis van de Japanse drank Shochu.

Reageer op dit artikel