nieuws

Shangri-La hotel in hoogste gebouw Europa

Hotel

In Londen is het hoogste gebouw van Europa geopend. The Shard (De Scherf) is 310 meter hoog en telt 95 verdiepingen. In de toren huisvest een Shangri-La hotel met vijf sterren en 205 luxe appartementen.

Shangri-La hotel in hoogste gebouw Europa

De officiële opening van Europa’s hoogste gebouw was donderdag 5 juli. The Shard, in het Nederlands De Scherf, is een ontwerp van de bekende Italiaanse architect Renzo Piano. Het heet zo, omdat het gebouw lijkt op een glasscherf.

De hoogte is 310 meter, er zijn 95 verdiepingen en het staat aan de Thames, pal naast de Tower Bridge. Vanwege dat laatste wordt het gebouw ook wel London Bridge Tower genoemd.

Het Shangri-La hotel huisvest op de verdiepingen 34 tot en met 50. Het vijfsterrenhotel heeft 205 luxe appartementen, een restaurant, vergaderfaciliteiten en wellness. De hotelgroep noemt het hotel in The Shard de flagshipstore van Shangri-La.

Of het lange tijd het hoogste gebouw van Europa is, is de vraag. In Rusland wordt mogelijk al voor het einde van het jaar een gebouw geopend dat 322 meter hoog zal zijn, zo schrijft NU.nl.

Reageer op dit artikel