nieuws

Shell-toren Amsterdam gewilde hotellocatie

Hotel

De voormalige Shell-toren langs het IJ in Amsterdam lijkt een populaire locatie voor een hotel. Van de ruim dertig plannen die voor Toren Overhoeks zijn ingediend, zijn er vijf geselecteerd. Daaronder die van The Student Hotel, Twenty4Amsterdam en vastgoedontwikkelaar Aedes met ontwerper Marcel Wanders.

Shell-toren Amsterdam gewilde hotellocatie

Van de ruim dertig partijen die de laatste maanden een plan indienden voor Toren Overhoeks in Amsterdam-Noord, zijn er nog vijf over die begin oktober de nieuwe eigenaar kunnen zijn, zo schrijft het Parool. De gemeente vraagt minimaal 10 miljoen euro voor de 13.000 vierkante meter van de voormalige Shell-toren.

‘Tussen de inzendingen zaten veel hotelontwerpen’, vertelt Annegien Krugers Dagneaux, projectleider van Toren Overhoeks, in het Parool. Tot de vijf overgebleven plannen behoren onder andere die van The Student Hotel.

Ook het initiatief van Twenty4Amsterdam zit erbij. Dit is een samenwerkingsverband tussen Club Air en evenementenorganisator ID&T, dat kiest voor een combinatie van uitgaan, kantoor en hotel.

Een plan van vastgoedontwikkelaar Aedes met ontwerper Marcel Wanders dingt ook mee. Hier gaat het om een designhotel met restaurant en een museum op het plein.

Aan de oproep in elk geval de begane grond en de top van de toren toegankelijk te maken, is volgens het Parool gehoor gegeven. De meeste partijen kozen voor een restaurant, club of café.

Reageer op dit artikel