nieuws

Student Hotel Amsterdam opent zomer 2013

Hotel

Het tweede Student Hotel van Nederland opent in de zomer van 2013. Het huisvest in een kantoorpand aan de Jan van Galenstraat, waar in het verleden Elsevier onderdak had. Er moeten 709 fullservice studentenkamers komen.

Student Hotel Amsterdam opent zomer 2013

Volgend jaar zomer moeten de deuren van het Student Hotel in Amsterdam openen, zo schrijft Metronieuws.nl. De komst van de formule naar de hoofdstad werd in juni 2010 gemeld, maar de openingsdatum was toen nog ongewis.

Het oude onderkomen van Elsevier aan de Jan van Galenstraat wordt verbouwd en krijgt een deel nieuwbouw, waardoor er vanaf de zomer van 2013 plaats moet zijn voor 709 fullservice studentenkamers.

Een Student Hotel beschikt over onder andere gezamenlijke studieruimtes, een bibliotheek en een fitnesscentrum. Volgens Metronieuws kost een verblijf van een maand 650 euro, inclusief elektriciteit, water en WiFi. Ouders, vrienden en andere gasten kunnen een kamer per nacht huren als ze op bezoek komen.

In Rotterdam opent het eerste Student Hotel van Nederland maandag 10 september de deuren. De derde nationale vestiging komt in Den Haag en moet vanaf de zomer van 2014 operationeel zijn. Luik beschikt sinds 2009 over een Student Hotel. Het concept is een initiatief van de Schot Charlie MacGregor.

Foto: website The Student Hotel

Volgend jaar zomer moeten de deuren van het
Reageer op dit artikel