nieuws

Van der Valk bouwt hotel in Utrecht

Hotel

Utrecht krijgt een Van der Valk-hotel. Het hotel van de bekende horecafamilie komt aan de Winthontlaan langs de snelweg A12 en moet 180 kamers, congresruimtes en een grote parkeerkelder krijgen. De oplevering staat gepland voor begin 2015.

Van der Valk bouwt hotel in Utrecht

De komst van het eerste Van der Valk-hotel in Utrecht wordt gemeld door Vastgoedmarkt.nl. Het gaat om een hotel met congresvoorzieningen in een complex met een oppervlakte van 29.000 vierkante meter, waarin ook kantoorruimte komt. Het hotel verrijst aan de Winthontlaan, op een zichtlocatie aan de A12.

Het gebouw wordt 70 meter hoog, het hotel krijgt 180 kamers, congresruimten en een parkeerkelder voor 330 auto’s. Op de bovenste verdieping komt een skybar met uitzicht over de stad.

Het plan valt onder zogeheten herontwikkeling. Het bestaande, verouderde gebouw van ongeveer  10.000 vierkante meter wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw, met functieverandering. De start van de bouw staat gepland voor medio 2013, de oplevering voor begin 2015.

Het hotel van Van der Valk in Utrecht is de eerste van de horecafamilie, die wel locaties heeft in de omliggende plaatsen De Bilt, Houten en Vianen.

Reageer op dit artikel