Bed & Breakfast Nederland wil geen strengere regels

Bed & Breakfast Nederland wil geen strengere regels

Het is onzin dat er bij eigenaren van bed & breakfast accommodaties veel door de vingers wordt gezien zoals Koninklijke Horeca Nederland (KHN) beweert. Dat stelt Bed & Breakfast Nederland. Zij vindt dat er geen strengere regels moeten komen voor bed & breakfast beheerders in ons land.

Bed & Breakfast Nederland meldt op haar blog dat er geen strengere regels komen. ‘KHN pleit hier alleen maar voor. KHN wil dat voor bed & breakfasts dezelfde regels gaan gelden als voor een hotel. Denk aan drankvergunning, doorgeschakelde brandinstallatie en waterproeven ter preventie van legionella. Volgens KHN wordt er nu met betrekking tot bed & breakfasts van alles door de vingers gezien en is er sprake van oneigenlijke concurrentie’.

Dat er van alles door de vingers wordt gezien is volgens Bed & Breakfast Nederland onzin. ‘Iedereen die een bed en breakfast runt, weet dit. Op heel veel vlakken moeten hotels en bed & breakfast zich aan dezelfde regels houden’.

Bed & Breakfast Nederland benadrukt dat een bed en breakfast geen horecabedrijf is. ‘De eigenaar zal zijn gasten soms wel eens een wijntje inschenken, maar dan van het huis en niet tegen betaling. Vraag hij er wel geld voor, dan zal hij net als andere ondernemers, een drankvergunning moeten aanvragen’.

Verder vindt Bed & Breakfast Nederland het niet realistisch dat eigenaren van een bed & breakfast dezelfde investeringen moet doen en over dezelfde vergunningen moet beschikken. ‘Gasten die naar een bed & breakfast gaan, begrijpen dit. Sterker nog, zij kiezen bewust voor de kleinschaligheid en gemoedelijkheid van een bed & breakfast en ze passen hun verwachtingspatroon hierop aan’.