nieuws

Eis 18 jaar cel voor dodelijk schot in hotel

Hotel

De man die in februari vorig jaar in het Van der Valk hotel langs de A4 bij Hoofddorp een vrouw heeft doodgeschoten, heeft 18 jaar cel tegen zich horen eisen door de officier van justitie.

Eis 18 jaar cel voor dodelijk schot in hotel

De schietpartij speelde zich af op een zondagochtend in februari kort voor half 9 in de overvolle lobby van het Van der Valk hotel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de doodgeschoten vrouw een toevallig slachtoffer. Of de verdachte ook daadwerkelijk 18 jaar celstraf krijgt, maakt de rechter op 9 oktober bekend. Dan is de uitspraak.

De verdachte, Valdir L, kwam samen met vrienden naar het hotel om er sterke drank te kopen. Een vriend raakte daar in gevecht met een Turkse man met wie hij al jaren ruzie had. Om zijn vriend te helpen zou de verdachte meer dan tien waarschuwingsschoten op de grond hebben gelost.

Op bewakingsbeelden van het hotel is echter te zien hoe L. ook een gericht schot afvuurt. Ook getuigen hebben dat verklaard. ‘Ik bedoelde het goed, maar het is verkeerd afgelopen’, zo zei de verdachte over de fatale gebeurtenis.

Tijdens het schieten probeerden mensen in de lobby een veilig heenkomen te zoeken. Het slachtoffer slaagde daar niet in, doordat zij op een deur stuitte die op slot zat. De vrouw werd in haar schouder geraakt.

Volgens een psycholoog is L. licht verminderd toerekeningsvatbaar. De man, die ook terechtstond voor een gewelddadige woningoverval in Rotterdam, weigert zich te laten onderzoeken door een psychiater. ‘Ik ben niet gek’, zei hij op de zitting. Volgens officier Oudendijk is de man levensgevaarlijk en moet hij daarom zo lang mogelijk achter de tralies.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel