nieuws

Landal exploitant failliet Hof van Saksen

Hotel

Landal wordt de nieuwe exploitant van het failliet verklaarde vakantiepark Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Dat is maandagochtend 24 september bekend gemaakt.

Landal exploitant failliet Hof van Saksen

Het park Hof van Saksen is gekocht door investeringsmaatschappij Driestar uit Utrecht en deze partij draagt de exploitatie over aan Landal Green Parks. Personeel van het vakantiepark is maandagochtend persoonlijk op de hoogte gebracht. Commercieel directeur Bas Hoogland van Landal kan nog niet zeggen of alle circa 200 medewerkers aan kunnen blijven. ‘Momenteel wordt gesproken met alle medewerkers.’ Over het investeringsbedrag doet Hoogland geen uitlatingen. Ook investeerder Driestar wil bij monde van Gerro Vonk geen uitspraak doen over hoeveel geld de partners in Hof van Saksen hebben gestoken.

Failliet

Het park verkeerde al langer in problemen en afgelopen vrijdag, 21 september, is het failliet verklaard. Dit faillissement was onderdeel van het akkoord om een nieuwe start te kunnen maken. Directeur van Hof van Saksen Peter Zwart zegt dat de problemen rond de overname hierdoor zijn opgelost.

Bas Hoogland laat Misset Horeca weten voor een enorme uitdaging te staan. ‘We willen half oktober al weer open. Met nul reserveringen in de boeken. Maar ik ben er van overtuigd dat we het park weer op de rit krijgen. Onderbezet was het nooit. De financiele basis deugde gewoon niet. Dat is de reden voor alle problemen van Hof van Saksen.’ Hoogland noemt het een uniek park. ‘Het meest bijzondere resort van Nederland. Zo gaan we het ook positioneren. Ik heb er echt vlinders van in mijn buik. Wat Lauswolt is voor Bilderberg is Hof van Saksen voor Landal. Ik denk dat je het zo kunt vergelijken.’

Naast de overname maakt Landal bekend dat een ‘groot bedrag’ wordt geinvesteerd in upgrade van luxe en service om het park nog exclusiever te maken.

Volgens Bas Hoogland past Hof van Saksen prima in de portfolio van Landal, zo liet hij eerder aan Misset Horeca weten. ‘We zijn al actief in Drenthe en kennen Hof van Saksen. We zien mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. Het kan prima meedraaien in onze marketing en biedt mogelijkheden op het gebied van inkoop en expertise in verhuur van de accommodaties’.

Michelinster

Hof van Saksen heeft bijna 200 mensen op de loonlijst staan. Het park ging in 2007 open en telt ruim 600 huisjes. Het park was recent erg veel in het nieuws vanwege problemen bij de vorige eigenaar Phanos. Het park moest hierdoor onder andere de culinaire ambities naar beneden bijstellen. Zo werd er geen gebruik meer gemaakt van adviezen van Robert Kranenborg en stelde restaurant Cour du Nord de ambities bij naar beneden, een jaar na het verliezen van de Michelinster. Volgens Bas Hoogland heeft Landal niet de ambities om de Michelinster weer terug te krijgen op het park. ‘Je kunt op het park al op hoog niveau eten. Een ster hoeft niet zo nodig.’ Het park telt zes eigen restaurants.

Reageer op dit artikel