nieuws

Overheden moeten bouw Friese hotels stimuleren

Hotel

Het bureau voor toerisme Friesland Holland wil dat gemeenten en provincie het bouwen van hotels stimuleert. Het gaat in dit geval specifiek om zogeheten multi-themahotels, waarmee (extra) toeristen naar de provincie zijn te halen.

Overheden moeten bouw Friese hotels stimuleren

Albert Hendriks, directeur van Friesland Holland, zegt in de de Telegraaf dat met grote multi-activity themahotels de provincie Friesland interessanter wordt voor toeristen. Hendriks denkt aan hotels à la Galamadammen in Koudum. ‘Maar dan groter, geperfectioneerd en geoptimaliseerd voor vierseizoenengebruik.’

Hendriks vertelt in het artikel dat uit reacties van Elfstedenfietsers blijkt dat zij uitgerekend dit watersporthotel veruit het leukste vinden vanwege het schitterende uitzicht vanaf het terpterras op het meer en het groene platteland. ‘En de veelzijdigheid en laagdrempeligheid van de onderneming.’

Geen vijf sterren, maar drie of vier

De ideale themahotels zijn volgens de directeur van het bureau voor toerisme ‘geen vijfsterrensanatoria, maar duurzaam en laag gebouwde, op de zon, recreatiewater en het platteland georiënteerde gastenbedrijven met drie tot vier sterren’.

Hendriks daarover in de Telegraaf: ‘Ze liggen aan de oever van grote Friese meren of aan het IJsselmeer of aan de Waddenzee. Hotels met een wat betreft f&b op Friesland gericht restaurant en met aanlegplaatsen voor sloepen en open zeilboten.’

Reageer op dit artikel