nieuws

Schuld Phanos meer dan 400 miljoen euro

Hotel

Het failliete Phanos, bekend van het luxe resort Hof van Saksen in Drente, laat een schuld achter van meer dan 400 miljoen euro. De grootste schuldeiser is ABN Amro met een vordering van 220 miljoen euro.

Schuld Phanos meer dan 400 miljoen euro

Dat meldt Dow Jones Nieuwsdienst op basis van berichten in Het Financieele Dagblad. Na ABN Amro, die dus 220 miljoen vordert, wil SNS Reaal 80 miljoen euro hebben. Rabobank is de derde grote partij met een vordering van 45 miljoen euro.

De aanvrager van het faillissement, aanemerij HSB Bouw, moet nog tussen de 12 en 15 miljoen euro hebben van Phanos. Een en ander blijkt uit een inventarisatie van curator Cees de Jong.

Intussen is Hof van Saksen al ruim twee weken leeg. Volgens de laatste berichten heeft Landal de gesprekken met de curator over een overname van de exploitatie stopgezet. Hof van Saksen opende in juni 2007 de deuren. Het ging als een van de meest prestigieuze vakantieparken van West-Europa door het leven.

Reageer op dit artikel