nieuws

Andaz Amsterdam opent haar deuren

Hotel

En weer heeft Amsterdam er een vijfsterrenhotel bij. Gisteren, 29 oktober, opende Andaz Amsterdam haar deuren aan de Prinsengracht, in de voormalige bibliotheek. Hiermee is een langgekoesterde wens van Hyatt – een hotel in Nederland – in vervulling gegaan.

Andaz Amsterdam opent haar deuren

De negende vestiging van lifestylebrand Andaz is volledig ontworpen door Marcel Wanders. Het concept leunt op een aantal bijzondere pijlers, zo ontbreken incheckbalies maar checkt een host, met behulp van een tablet, gasten persoonlijk in en helpt deze op weg met ‘insider tips’ over de stad.

Daarnaast zijn non-alcoholische dranken en snacks uit de minibar, Wi-Fi en lokale telefoongesprekken standaard inbegrepen. Tevens kunnen gasten, bijvoorbeeld wanneer zij moeten wachten of net terugkomen van een dag in de stad, genieten van drankje in de lounge van het hotel.

Spannende aanvulling

‘Het Andaz DNA sluit naadloos aan op het rijke culturele karakter van Amsterdam’, zegt general manager Toni Hinterstoisser. ‘Het is levendig, maar toch ontspannen en weerspiegelt de bijzondere atmosfeer van haar omgeving.  Wij zijn trots een spannende aanvulling op de stad te vormen

Designer Wanders nam ‘een moderne kijk op de Nederlandse historie en lokale cultuur’ als leidraad voor zijn avant-gardistisch ontwerp. Verwijzingen naar onder andere de Gouden Eeuw, Delfts blauw, tulpen en de  kleur oranje, evenals kennis onttrokken uit de boeken van de voormalige bibliotheek, verrassen door het gehele hotel. Daarnaast speelde Wanders met de combinatie van tegenstrijdigheden door twee individuele, niet gerelateerde elementen met elkaar te verbinden en een nieuw geheel te laten vormen.

Julien Piguet

Het hotel beschikt over 117 kamers, variërend van 24 tot 36 m2, en vijf suites van 55 tot 141 m2, waarmee sommige hotelkamers tot de grootste van Amsterdam behoren. Ook beschikt het hotel over een cocktailbar en restaurant Bluespoon, waar chef-kok Julien Piguet de scepter zwaait.

Reageer op dit artikel