nieuws

Desi Bouterse wil Nederlands hotel als thuisbasis

Hotel

Het Nederlandse RCR Zorghotel in Paramaribo is in beeld als nieuw onderkomen van Desi Bouterse. De Surinaamse regering wil het hotel voor 10 miljoen Amerikaanse dollars kopen om de president en zijn staf te huisvesten, zo meldt de Volkskrant.

Desi Bouterse wil Nederlands hotel als thuisbasis

Het Nederlandse zorghotel is medegefinancierd door de Rabobank en kampt volgens directeur Redjinder Thakoersingh met een tegenvallende bezetting, aldus de Volkskrant op de eigen website. De Surinaamse regering wil het hotel kopen voor 10 miljoen Amerikaanse dollars.

Het hotel met 58 kamers is amper twee jaar open en geldt als één van de grootste gebouwen van Paramaribo. Doel van het nieuwe onderkomen was om vooral oudere Surinaams-Nederlandse patiënten snel in hun geboorteland te laten revalideren in combinatie met een vakantie in een viersterrenhotel.

Vanaf de start in november 2010 valt de bezetting echter tegen. Naar verluid omdat de verpleeghuiszorg in Suriname voor een flink deel niet meer wordt vergoed uit de AWBZ, mede vanwege beleid in Nederland.

De aankoop van het hotel door de Surinaamse regering moet het huisvestingsprobleem van Bouterse en zijn presidentiële staf oplossen. Die is sinds de aanstelling van Bouterse namelijk flink gegroeid. Op dit moment huisvest het team in het presidentiële paleis.

De belangstelling van Bouterse voor het miljoenenpand aan de Suriname-rivier kan volgens het artikel rekenen op weinig begrip van de oppositie. Nieuw Front spreekt van ‘weer een bewijs van geldverspilling onder Bouterse’.

Reageer op dit artikel