nieuws

Faillissement kost hotel Haarhuis in Arnhem tonnen

Hotel

Best Western-hotel Haarhuis in Arnhem wordt zwaar getroffen door het faillissement van Gerritsen in Renkum. Het bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe vleugel van het hotel. Sinds dinsdag 9 oktober is een bouwstop van kracht.

Faillissement kost hotel Haarhuis in Arnhem tonnen

Het Arnhemse Best Western-hotel Haarhuis lijdt tonnen schade door een bouwstop na het faillissement van bouwbedrijf Gerritsen, zo schrijft de Gelderlander op de website. Het werk aan de nieuwe vleugel gaat naar alle waarschijnlijkheid maanden vertraging oplopen.

Bovendien gaat het hotel volgens het artikel waterschade oplopen door lekkage in een deel van het gebouw dat open ligt voor de verbouwing. Het failliet verklaarde bouwbedrijf was bezig met de bouw van de vleugel met 42 kamers.

Totaal verrast door faillissement

Door het uitstel van de werkzaamheden dreigt hotel Haarhuis de inkomsten van de belangrijke zomermaanden mis te gaan lopen. De oplevering stond gepland voor april, maar die datum lijkt nu fors te gaan worden overschreven.

De Gelderlander meldt dat Haarhuis ‘totaal verrast is’ door het faillissement van bouwbedrijf Gerritsen uit Renkium.

Haarhuis eerder al naar rechter

Hotel Haarhuis is gelegen tegenover het Centraal Station, dat volop wordt verbouwd en waarvoor het Stationsplein voor een periode van 2,5 jaar wordt afgesloten voor autoverkeer. Via de rechter werd vorige maand al afgedwongen dat het hotel gedurende de afbouw bereikbaar blijft.

Reageer op dit artikel