nieuws

Frans hotel wil rijke Chinese gast weren

Hotel

De komst van een exclusief hotel in Parijs heeft voor ophef gezorgd in China. Aanleiding is dat het in 2014 te openen Parijse hotel gasten uit China wil weren.

Frans hotel wil rijke Chinese gast weren

In 2014 opent het Franse modelabel Zadig & Voltaire aan de Seine in Parijs een exclusief hotel met 40 luxe kamers. Het hotel wordt volledig ingericht volgens de stijl van modemerk Zadig & Voltaire en wil zich onderscheiden ten opzichte van andere hotels in Parijs.

Het hotel wil geen gasten uit China ontvangen. Omdat het volgens eigen zeggen exclusief wil zijn en rust en privacy wil hebben. ‘We hebben er daarom voor gekozen Chinese toeristen te weigeren’, aldus een zegsman van Zadig & Voltaire.

In China is geagiteerd gereageerd op het bericht. Juist in Parijs spenderen Chinezen veel geld. Daarom zou Parijs juist blij moeten zijn met Chinese gasten, aldus de Aziatische reacties.

Insiders uit de modewereld denken dat designers een hekel hebben aan de Chinese koopwoede omdat ze op een smakeloze manier elk luxeproduct zouden willen kopen. Een verschijnsel dat ook op de wijnmarkt zichtbaar is. De laatste jaren kopen Chinezen steeds vaker peperdure Franse wijnen voor de neus van Europeanen weg.

Reageer op dit artikel