nieuws

Hotel Eb en Vloed in race voor architectuurprijs

Hotel

Hotel Eb en Vloed op landgoed De Horst in Driebergen is genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs. Doel van deze prijs is een platform te bieden voor nieuwe technieken, verantwoorde toepassingen en mogelijkheden van de grondstof hout. De winnaar wordt woensdag 28 november bekendgemaakt.

Hotel Eb en Vloed in race voor architectuurprijs

Eb en Vloed werd vorig jaar zomer geopend, is gevestigd op landgoed De Horst en is eigendom van opleidingsinstituut De Baak. Het hotel bestaat uit twee transparante gebouwen met in totaal veertig tweepersoonskamers. De kamers dragen de naam van de titel van een kunstwerk. Het gebouw is van de hand van OTH Architecten.

Voor de Houtarchitectuurprijs zijn zes inzendingen genomineerd. De vakjury onder leiding van BNA-directeur Fred Schoorl selecteerde naast hotel Eb en Vloed ook NIOO KNAM Wageningen (Claus en Kaan Architecten), Kaap Skil, museum van jutters en zeelui in Oudeschild (Mecanoo Architecten), bibliotheek Boekenberg in Spijkenissen (MVRDV), Duurzaam kerkje Mennorode in Elspeet (FARO Architecten) en Mosesbrug in Halsteren (RO&AD Architecten).

Bijdragen aan het imago van hout

Doorslaggevende factoren om de inzendingen te belonen, zijn volgens de initiatiefnemers de esthetische kwaliteiten van de ontwerpen, de bijdrage aan het imago van hout, vernieuwende aspecten of andere bijzondere bijdragen aan houtarchitectuur.

Ook een publieksprijs

Naast het oordeel van de jury wordt ook het publiek uitgenodigd om een stem uit te brengen. Daarvoor komen alle 77 inzendingen in aanmerking, waaronder diverse horecaprojecten. Kijk voor alle genomineerden en het uitbrengen van een stem op de website Dehoutprijs.nl.

Ook die winnaar wordt woensdag 28 november bekendgemaakt tijdens de Nationale Houtdag in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Bron: ANP

Bekijk hier een fotoreportage van hotel Eb en Vloed

Reageer op dit artikel