nieuws

Jan Hein Simons: ‘Krasnapolsky niet in de verkoop

Hotel

NH Grand Krasnapolsky en NH Barbizon Palace staan niet in de etalage. Dat laat directeur Jan Hein Simons van NH Hoteles weten. Simons reageert op berichten dat NH een deel van de hotels wil verkopen.

Jan Hein Simons: ‘Krasnapolsky niet in de verkoop

Een derde van de hotels van NH staat in de etalage. Daaronder ook twee van de dertien Amsterdamse vestigingen, meldt Het Parool. Welke dat zijn, wil Simons niet zeggen. Wel laat hij weten dat het niet om Krasnapolsky en Barbizon Palace gaat.

NH wil volgens Simons twaalf van de 36 hotels in ons land verkopen. ‘Zonder dit nu groots naar buiten te brengen, zijn we bezig een aantal van onze bedrijven in Nederland in de markt te zetten, om onze balans te verlichten’, aldus Simons in de Amsterdamse krant.

NH heeft via vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle al een aantal geïnteresseerden gevonden. Er moet nog worden besloten of de hotels als groep worden verkocht, of dat de hotels individueel bij vastgoedeigenaren terecht komen. NH wil het vastgoed verkopen en de exploitatie via een lease back-constructie behouden.

Reageer op dit artikel