nieuws

Neumann volgt Ritter op als topman Rezidor

Hotel

Wolfgang M. Neumann is de nieuwe president-directeur en bestuursvoorzitter van Rezidor Hotel Groep. Hij volgt met ingang van 1 januari 2013 Kurt Ritter op, die met pensioen gaat. Neumann is op dit moment executive vice president en chief operating officer bij de hotelgroep.

Neumann volgt Ritter op als topman Rezidor

Rezidor Hotel Group-topman Kurt Ritter (65) gaat aan het eind van dit jaar met pensioen, maar blijft wel actief als strategisch adviseur. Ritter, sinds 1989 actief als president-directeur en bestuursvoorzitter, wordt met ingang van 1 januari 2013 opgevolgd door de in Oostenrijk geboren Wolfgang M. Neumann (50).

430 hotels in 70 landen

‘Neumann heeft een uitgebreide internationale ervaring in de hotelbranche en zal de sterke punten van Rezidor verder kunnen uitbouwen’, aldus Trudy Rautio, voorzitter van de Raad van Bestuur van Rezidor en president-directeur en bestuursvoorzitter van Carlson.

Onder leiding van Ritter groeide Rezidor uit tot een bedrijf met meer dan 430 hotels met 95.000 kamers in gebruik of in ontwikkeling verspreid over zeventig landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Verleden bij Hilton

Oostenrijker Neumann werkt sinds mei 2011 bij Rezidor en gaat aan de slag met de Route 2015-strategie van het concern. Dit is een uitgebreid programma dat in december vorig jaar van start is gegaan en waarmee Rezidor ernaar streeft de EBITDA-marge (de bedrijfskasstroom, red.) te verhogen met 6 tot 8 procent.

De nieuwe topman werkte ruim twintig jaar bij Hilton Hotels & Resorts, onder meer als directeur Verenigd Koninkrijk & Ierland en directeur Europa en Afrika, en was voor zijn overstap naar Rezidor actief als algemeen directeur bij Arabella Hospitality Group in het Duitse München.

Rezidor Hotel Group staat in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven op plek 47 met een omzet van 26,8 miljoen euro over 2011.

Reageer op dit artikel