nieuws

Ontslagaanvraag alle medewerkers Hotel Spaander in Volendam

Hotel

Best Western Hotel Spaander in Volendam heeft ontslag aangevraagd voor alle medewerkers. Het gaat om totaal zestig personeelsleden. Volgens grootaandeelhouder Hein Schilder Group blijft het hotel open en heeft het hotel de intentie om vanaf januari met alle medewerkers door te gaan.

Ontslagaanvraag alle medewerkers Hotel Spaander in Volendam

Albert Schilder van Hein Schilder Group, die 75 procent eigenaar is van de firma Hotel Spaander, wil de huidige vennootschap ontbinden. Daarbij hoort ontslag van alle medewerkers, zo staat te lezen op NoordhollandsDagblad.nl.

Volgens Schilder gaat het weliswaar iets minder goed met het hotel als gevolg van de economische crisis, maar is er geen sprake van een dreigend faillissement. Hotel Spaander heeft bij het UWV collectief ontslag aangevraagd van alle medewerkers per 31 december.

Vakbond FNV is niet te spreken over de actie van de Hein Schilder Group. Er is volgens woordvoerster Milen van Boldrik geen enkele reden om mensen te ontslaan. ‘Het hotel draait gewoon door en valt ook niet om. Spaander heeft wel een managementprobleem. Dat mag je niet afwentelen op de medewerkers. Schilder weigert om een sociaal plan af te spreken’, aldus Van Boldrik in de regionale krant.

Het managementprobleem waarop Van Boldrik doelt, gaat over het opstappen van Marcel Rutten als directeur en mede-eigenaar van Hotel Spaander. Rutten heeft met zijn bv’s een belang van 25 procent in het hotel, maar is zelf per 1 oktober gestopt als directeur.

Schilder hoopt snel in zee te kunnen gaan met een nieuwe eigenaar. Volgens hem worden er momenteel ‘warme gesprekken’ gevoerd met geïnteresseerden. ‘Laat een ding duidelijk zijn. Het is niet de bedoeling dat Hotel Spaander dicht gaat’, aldus Schilder.

Reageer op dit artikel