nieuws

QL Hotels naar Duitsland

Hotel

Quality Lodgings Hotels breidt uit naar Duitsland. Dit heeft de keten van kleinschalige kwaliteitshotels met veelal een goede keuken dinsdag 22 oktober bekend gemaakt bij Hotel-Restaurant Wasserburg in het Duitse Anholt. Net als in Nederland wil QL Hotels niet meer dan zestig hotels in Duitsland. ‘We willen onze exclusiviteit behouden.

QL Hotels naar Duitsland

QL Hotels start in Duitsland met vijftien leden en dit moet op den duur uitgroeien naar maximaal 60. Naast de geboden kwaliteit selecteert QL de hotels ook op reisafstand. ‘Niet verder dan drie uur vanaf de grens,’ zegt Hein van Beek van Quality Lodgings.

QL Hotels hoopt dat de toetreding tot Duitsland voor de Nederlandse aangesloten hotels nieuwe Duitse gasten oplevert. ‘Een enorme markt waar de crisis nog niet zo hard is toegeslagen als in Nederland,’ zegt Van Beek.

Wachtlijst Nederland

In Duitsland wil QL maximaal zestig hotels benaderen voor lidmaatschap. ‘Niet groter. We willen onze exclusiviteit niet verliezen. In Nederland staan hotels op de wachtlijst voor toetreding tot QL. Ook weigert de keten regelmatig hotels. ‘In Duitsland hebben we twee bedrijven geweigerd. Ook in Nederland en op de Antillen is het wel eens voorgekomen.’
QL hotels heeft nu leden in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en de Antillen. ‘Belgie maakt nu opeens een enorme opleving door nu ze daar weten dat we ook met Duitsland in zee gaan. ‘We zijn er weer erg in trek aldus Van Beek.’

Bekijk hier een video interview met Hein van Beek waarin hij praat over de expansie van QL Hotels naar Duitsland, ondernemen in crisistijd, prijsacties en de wachtlijst voor Nederland.

Reageer op dit artikel