nieuws

Ryugyong hotel in Noord-Korea in 2015 open

Hotel

Eén van de meest trage hotelbouwprojecten ter wereld, het Ryugyong hotel in Noord-Korea, gaat naar verwachting over drie jaar open. Daarmee komt de bouwtijd van het 330 meter hoge hotel uit op bijna dertig jaar.

Ryugyong hotel in Noord-Korea in 2015 open

De website Aziatischetijger.nl meldt dat het omstreden hotel na een kwart eeuw ‘bijna af is’. Ze baseert zich op geluiden rond Koryo Tours, een in Peking gevestigde organisatie die een rondleiding kreeg door het Ryugyong hotel.

Noord-Korea begon in 1987 met de bouw van het hotel. Na vier jaar stopte de bouw omdat het geld op was. In 2008 werd de herbouw weer gestart. Daarbij ging men uit van 2012 als jaar waarin de bouw af zou moeten zijn. Dat wordt volgens de laatste berichten 2015.

Reageer op dit artikel