nieuws

Ballast Nedam bouwt Hilton Schiphol

Hotel

Schiphol Hotel Property Company heeft met Ballast Nedam een contract gesloten voor de bouw van het nieuwe Hilton hotel op Schiphol. Dit meldt het in Nieuwegein gevestigde bouwbedrijf.

Ballast Nedam bouwt Hilton Schiphol

De oplevering van het nieuwe Hilton staat gepland voor medio 2015. Het nieuwe Hilton Hotel & Resorts Hotel vervangt het huidige Hilton hotel en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Financiële details omtrent de bouw meldt Ballast Nedam niet.

Het nieuwe Hilton hotel komt op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het bestaande Hilton Hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Het kubusvormige gebouw is een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en zal worden gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen.

De bouw van het hotel zal in februari 2013 beginnen en naar verwachting medio 2015 afgerond worden, meldt Ballast Nedam op haar website. Het hotel zal onder andere bestaan uit 433 kamers, 23 vergaderzalen, en een ondergrondse parkeergarage met 138 parkeerplaatsen. Daarnaast verbindt een overdekte promenade het hotel rechtstreeks met de terminal van Schiphol.

Naast Ballas Nedam heeft Schiphol Hotel Property Company, onderdeel van Schiphol Real Estate, afspraken met Unica Groep (elektra), Rollecate (geveltechniek), Ergolift en Kone Netherlands (liften). Alle contracten zijn het resultaat van een Europese aanbesteding die in de eerste helft van 2012 op de markt is uitgezet, aldus Schiphol, schrijft het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel