nieuws

Burgemeesters openen Haagse Hotelschool in Amsterdam

Hotel

Burgemeesters Eberhard van der Laan (Amsterdam) en Jozias van Aartsen (Den Haag) verrichten op 2 november gezamenlijk de officiële opening van de nieuwe Amsterdamse vestiging van Hotelschool The Hague.

Burgemeesters openen Haagse Hotelschool in Amsterdam

Om 10.00 op vrijdagochtend zullen de twee burgervaders de campus van de nieuwe vestiging openen. Aansluitend is een programma met colleges over smaak en gastvrijheid. De opening is live via internet te volgen.

De gloednieuwe hotelschool in Amsterdam is sinds begin dit schooljaar operationeel. Het gebouw staat pal naast het ook recent geopende Ramada Apollo hotel en deelt de parkeergarage met het hotel.

Directeur

Met de opening van de nieuwe vestiging in augustus heeft Hotelschool The Hague ook een nieuwe directeur. Susanne Stolte is de vorig jaar – gedwongen – vertrokken Wim Dooge opgevolgd.

Hotelschool The Hague opende in 2002 al een Amsterdamse vestiging op twee tijdelijke locaties, die in tien jaar tijd flink uit hun jas groeiden. Met het in gebruik nemen van het nieuwe pand groeit de capaciteit van 140 naar 256 eerstejaars studenten.

Studentenmagneet

De hotelopleiding koos heel bewust voor Amsterdam voor haar uitrol: de school wil internationaal groeien en dan werkt onze hoofdstad als een sterkere studentenmagneet dan Den Haag. Al is de naam van de Haagse hotelschool internationaal vermaard.

Het nieuwe pand biedt de studenten alles wat ze nodig hebben: slapen, eten, drinken en studeren onder één dak. Ook is de school hypermodern, met bijvoorbeeld interactieve wijnleslokalen.

Naast de 128 tweepersoonskamers voor studenten, beschikt de school over een twintig kamers tellend leerhotel Skotel, een à la carte-restaurant en een vestiging van La Place.

Bekijk hier een fotoreportage van
Hoteschool The Hague Amsterdam.
In Misset Extra Hotel van 28 september staat een uitgebreide reportage

Reageer op dit artikel