nieuws

Duurste vijfsterrenhotels in Tokio en Parijs

Hotel

New York is niet langer de stad met de duurste vijfsterrenhotels ter wereld. De Japanse hoofdstad Tokio heeft de koppositie overgenomen van de Amerikaanse metropool. De duurste Europese stad is Parijs.

Duurste vijfsterrenhotels in Tokio en Parijs

Tokio is de nieuwe koploper in de Hotel Price Index van Hotels.com met duurste vijfsterrenhotels ter wereld, zo schrijft het Belgische De Standaard. Gemiddeld moet voor een overnachting in de hoofdstad van Japen 388 euro worden afgerekend.

New York zakte naar de tweede plaats met een gemiddelde overnachtingsprijs van 381 euro, op de derde plek staat Los Angeles.

Parijs duurste Europese stad

Duurste Europese stad is Parijs, waar gemiddeld 364 euro moet worden afgerekend. De top 3 wordt gecompleteerd door Genève (358 euro) en Milaan (312 euro). Het Poolse Warschau heeft met een gemiddelde overnachtingsprijs van 89 euro het goedkoopste verblijf in een vijfsterrenhotel.

In Europa liggen ook de prijzen in Lissabon (129 euro), Brussel (130 euro) en Berlijn (134 euro) verhoudingsgewijs laag.

De Hotel Price Index is een initiatief van boekingssite Hotels.com, dat de betaalde bedragen voor overnachtingen in ruim 140.000 hotels over de hele wereld gebruikte als leidraad.

Reageer op dit artikel