nieuws

Gesprekken ontbinding hotelcontract ss Rotterdam gaande

Hotel

Woonbron en Lucas Petit van Hoscom zijn volgens de woningbouwcorporatie in gesprek over ontbinding van het contract voor de hotelexploitatie op de ss Rotterdam. Manager communicatie Lilian Klinkenberg van Woonbron wil echter niets kwijt over de inhoud en voortgang.

Gesprekken ontbinding hotelcontract ss Rotterdam gaande

‘De situatie is op dit moment precies zoals we begin deze maand hebben gemeld in ons persbericht’, laat manager communicatie Lilian Klinkenberg van Woonbron desgevraagd weten aan MissetHoreca.nl.

Geen informatie over inhoud

Twee weken terug meldde Woonbron dat het overeenstemming heeft bereikt met WestCord Hotels over de verkoop van het stoomschip Rotterdam. ‘Daarin staat dat we nog een aantal zaken moeten afhandelen, één daarvan is de ontbinding van het contract met de huidige hotelexploitant.’

Daarmee is de woningbouwcorporatie nu bezig, aldus Klinkenberg. ‘We zijn in gesprek. Over de inhoud kan en wil ik niets zeggen. Of het kan zijn dat de heer Petit verrast was door de verkoop? Ik kan daarover alleen zeggen dat we altijd in gesprek zijn en zijn geweest.’

Petit heeft contract tot 2020

Lucas Petit liet enkele uren na de verspreiding van het nieuws door Woonbron weten ‘met verbazing kennisgenomen te hebben van de berichtgeving rondom de verkoop van het schip aan hotelketen WestCord’. Petit exploiteert het Cruise Hotel op de ss Rotterdam.

Hij vertelde MissetHoreca.nl van geen wijken te willen weten en zich te houden aan het huurcontract, dat loopt tot 2020.

‘De weergave van de reactie van Woonbron doet het voorkomen alsof wij volop in gesprek zijn over de door hen gewenste ontbinding, daar is geen sprake van. Er is ruim een week geleden 1 kort gesprek geweest tussen de advocaten, dat wilde Woonbron graag; dat gesprek heeft aan de situatie niets veranderd, sindsdien is het stil. En laat ik duidelijk zijn, aan mijn standpunt is niets veranderd, wij hebben een contract tot 2020 en blijven dus de hotelier aan boord van de ss Rotterdam!’, aldus Petit.

Reageer op dit artikel