nieuws

Hajé de Jager breidt zijn bedrijf uit

Hotel

Hajé de Jager heeft een nieuwe loot toegevoegd aan zijn bedrijf. Naast restaurant De Aalscholver aan de A6 bij Lelystad ligt sinds kort de Hotelark, een acht kamers tellende hotelboot. Ook maakte hij meer uitbreidingsplannen bekend.

Hajé de Jager breidt zijn bedrijf uit

De Jager ziet de Hotelark als ‘leuke aanvulling’ op het bestaande wegrestaurant. Hij wil met de overnachtingsmogelijkheid anders zijn dan anderen en gasten laten zien wat Flevoland te bieden heeft. ‘Gasten kunnen de Oostvaardersplassen bezoeken, vogels bestuderen, fotograferen.’

Hij mikt op zowel passanten als op gasten die specifiek kiezen voor een overnachting bij Hajé. ‘We ontwikkelen een nieuw marketingplan om nieuwe gastgroepen te benaderen.’

Bepaalde branche

De Jager kreeg de boot in handen via de bouwer, die het ding eigenlijk voor een opdrachtgever in Utrecht maakte. ‘Hij was eigenlijk bedoeld voor een…eh, bepaalde branche waar in Utrecht wel meer woonboten voor gebruikt worden. Alleen kon de opdrachtgever hem niet meer betalen. Nou zit ik niet in die branche, maar de kamers kan ik goed gebruiken.’

De plannen voor hotelkamers bij De Aalscholver bestonden al, toen deze boot op zijn pad kwam, heeft De Jager daar vaart achter gezet.

Nieuwe hotels

Naast deze boot heeft De Jager ook net een hotel gekocht in Terhorne, Friesland, dat wordt nu verbouwd. Ook gaat Hajé langs de A27 bij Nieuwegein een transferium bouwen met restaurant en een aantal hotelkamers. Langs de A9 tenslotte wil De Jager een nieuw wegrestaurant bouwen.

Het bedrijf wordt dus flink uitgebreid en voegt overnachten nadrukkelijk toe aan het portfolio. Daarnaast wil De Jager het assortiment in de wegrestaurants uitbreiden en meer naar de verkoop van artikelen. ‘We gaan winkels krijgen waar regionale producten worden verkocht om zo de verbinding te leggen tussen het achterland en de snelweg. We willen de couleur locale bevestigen en een etalage zijn voor de regio. Omdat we steeds meer rijden op navigatieapparatuur, realiseren mensen zich niet meer waar ze zijn.’

Reageer op dit artikel