nieuws

Hotel voor kitesurfers op Strand Horst

Hotel

Strand Horst krijgt een hotel voor kitesurfers. Plannen voor de bouw van een hotel werden jaren afgewezen, maar de gemeente heeft nu laten weten te willen meewerken aan ‘een logement voor kitesurfcursisten’ aan het randmeer bij Ermelo.

Hotel voor kitesurfers op Strand Horst

Er komt een ‘mogelijkheid tot overnachting’ op Strand Horst bij Ermelo aan het randmeer, zo schrijft De Stentor op de website. ‘Geen hotel, maar een soort logement voor kitesurfcursisten. Voor de komst van de voorziening is een bestemmingsplanwijziging nodig, maar volgens het dagblad staat de gemeente daar niet afwijzend tegenover.

De afgelopen jaren werden plannen voor hotels tot ergernis van de initiatiefnemers structureel afgewezen door de gemeente. Voor het zogeheten logement is dit niet het geval, maar dat betekent niet dat de komst definitief is.

In De Stentor laat burgemeester André Baars weten dat de raad nog over de bestemmingsplanwijziging moet beslissen en dat het daarna nog ter inzage komt te liggen.

Het onderkomen dat in de toekomst als overnachtingsmogelijkheid moet gaan dienen, is een bestaand gebouw. Daarin zou eigenlijk een kiosk moeten komen, maar er was geen ondernemer die daarmee aan de slag wilde. Een verbouwing is nodig om het geschikt te maken voor slapers.

Reageer op dit artikel