nieuws

Hoteloverschot Amsterdam door ombouwen kantoren

Hotel

In Amsterdam dreigt een hoteloverschot door het op grote schaal ombouwen van kantoorpanden tot hotels. Het drukt bovendien de prijs van een overnachting in de hoofdstad.

Hoteloverschot Amsterdam door ombouwen kantoren

Trouw schrijft over het dreigende hoteloverschot in Amsterdam op basis van een artikel in het Financieele Dagblad. Volgens laatstgenoemd medium ‘is het ombouwen van lege kantoorpanden een trend in Amsterdam’.

Omdat steeds meer kantooreigenaren ingaan op aanbiedingen van grote hotelketens, is het aanbod van kamers in een paar jaar met een derde gegroeid. Trouw schrijft dat de kantooreigenaren dan weliswaar een stuk minder verdienen, maar deze mogelijkheid prefereren boven leegstand.

Marcel van Aelst, general manager van vijfsterrenhotel Okura in Amsterdam, liet zich recent in een interview met MissetHoreca.nl ook kritisch uit over de explosieve groei van het aantal hotelkamers en de vestiging van hotels in kantoorpanden.

Reageer op dit artikel