nieuws

Hotels in noorden Nederland beter beoordeeld

Hotel

Nederlanders beoordelen hotels na een verblijf in noordelijk gelegen provincies hoger dan hotels in het westen van het land. Overijssel en Friesland scoren het hoogst met gemiddeld een 8. Over hotels in Noord-Holland zijn boekers het minst tevreden.

Hotels in noorden Nederland beter beoordeeld

Het verschil in de beoordelingen blijkt uit ruim 185.000 beoordelingen van consumenten die een verblijf hebben geboekt op HotelSpecials.nl. Opvallend is dat de hotelbeoordelingen per provincie aantoonbaar verschillen.

Het meest tevreden zijn boekers over hun hotelverblijf in Overijssel – waaronder Hengelo – en Friesland met plaatsen als Leeuwarden en Sneek. Vooral de klantvriendelijkheid wordt hier geprezen.

Meeste kritiek op comfort kamers

Daarentegen vallen de beoordelingen in de Randstad minder hoog uit. De grote steden Amsterdam en Rotterdam zorgen voor een beduidend lager gemiddelde. De meeste kritiek wordt geuit over het comfort van de kamer.

Belgisch Limburg best beoordeeld

In België is Limburg de provincie die de meeste kwaliteitshotels levert tijdens een zogeheten kortwegvakantie. Met een 8,3 als gemiddelde, gebaseerd op alle beoordelingen van de 23 hotels, worden de cijfers van de Nederlandse provincies overstegen. Limburg heeft deze score te danken aan de ligging en gastvrijheid van de hotels.

Remco Hofstede, directeur van HotelSpecials.nl, legt uit dat de beoordelingen worden gebruikt om de beste hotels aan te kunnen bieden. ‘Door de feedback van onze boekers leren wij welke hotels het meest worden gewaardeerd.’

Reageer op dit artikel