nieuws

Opnieuw tegenslag Van der Valk op Pier Scheveningen

Hotel

Van der Valk is opnieuw geconfronteerd met een tegenvaller op locatie de Pier in Scheveningen. Sommige pijlers van de constructie staan volgens de gemeente op instorten. Het hotelconcern is gesommeerd de zwakke plekken zo snel mogelijk te verstevigen.

Opnieuw tegenslag Van der Valk op Pier Scheveningen

‘De gemeente Den Haag heeft enkele delen van de Scheveningse Pier gesloten’, zo schrijft de NOS op de website. Reden voor het besluit is dat een aantal pijlers van de constructie op instorten staat. Op gevaarlijke plekken zijn hekken geplaatst en volgens de gemeente is sprake van een alarmerende situatie.

Het gevaar is vooral aan de orde als er grote groepen mensen op de Pier zijn. De gemeente stelt dat bij festiviteiten als het vuurwerkfestival of de Nieuwjaarsduik ‘de veiligheid niet kan worden gegarandeerd’.

Geen gelukkig huwelijk

Van der Valk, eigenaar van de Pier, moet van de gemeente noodmaatregelen nemen om de zwakke plekken te verstevigen. Doet het hotelconcern dat niet, dan laat de gemeente het werk uitvoeren voor rekening van de eigenaar, aldus het artikel.

Het huwelijk tussen Van der Valk en de Pier in Scheveningen is geen gelukkige. Het hotelconcern noemt het project aan financiële strop. Per 1 december gaat de deur van het horecabedrijf op slot. Woensdag 14 november meldde MissetHoreca.nl dat de ontslagvergunning voor het personeel is geweigerd.

Reageer op dit artikel