nieuws

Tweede Mercure Cultuurprijs voor Popel Coumou

Hotel

Mercure Hotels heeft de tweede Mercure Cultuurprijs toegekend aan fotograaf Popel Coumou. Managing director Accor Hotels Nederland en juryvoorzitter Caro van Eekelen reikte de bijbehorende prijs donderdag 29 november uit aan de winnaar.

Tweede Mercure Cultuurprijs voor Popel Coumou
Foto: Christiaan Krop

De jury roemt het concept van Mercure Cultuurprijs 2012-winnaar Popel Coumou om haar eigenheid en haar speciale manier van werken, waarbij de collagetechniek centraal staat. De prijs werd haar uitgereikt door Caro van Eekelen en gastheer Harm Edens.

Afgelopen zomer werden Nederlandse fotografen uitgedaagd een concept passend in een hotelomgeving in te sturen. Winnaar Comou had als doel voor ogen dat de gasten kunnen ontspannen en genieten, maar ook worden geprikkeld om te gaan ontdekken.

Mercure Hotels en Popel Coumou gaan nu samen bepalen hoe haar fotografieconcept een plek krijgt in de Nederlandse Mercure-hotels. Vorig jaar won Mieke Cuppen de Mercure Cultuurprijs met haar ontwerp voor een tafelconcept. Dit ontwerp wordt op dit moment geproduceerd en begin volgend jaar in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel