nieuws

Vijftiende QL hotel in zee met Groupon

Hotel

Hotel De Zon uit Ommen, in 2009 winnaar van de Dutch Hotel Award is het vijftiende Nederlandse hotel van Quality Lodgings dat in zee gaat met kortingssite Groupon. Eerder hielden onder andere QL leden Kasteel Engelenburg in Brummen, Niven in Rijswijk, De Havixhorst in Reestdal , De Wiemsel in Oostmarsum en De Beukenhof in Oegstgeest acties met Groupon.

Vijftiende QL hotel in zee met Groupon

De deal die viersterrenhotel De Zon is aangegaan omvat een overnachting voor twee personen in een superior room voor 79 euro. Inclusief een vijfgangendiner voor twee personen kost dezelfde deal 119 euro. Uitbreiden met een golfarrangement is ook een optie. De deal is te verzilveren tot 30 april 2012.

De deal met Groupon leverde Kasteel Engelenburg 550 boekingen op, zei Johan Agricola eerder tegen Misset Horeca. De deal van De Zon loopt nog, waardoor een eindstand hier nog niet bekend is. Engelenburg had een deal van 199 euro. De gast krijgt daarvoor een overnachting, diner en ontbijt voor twee personen. ‘Het zorgt voor beleving. Je ziet veel hotels en restaurants waar weinig gasten zitten. Dat gaat ten koste van de sfeer. Je kunt ergens nog zo goed eten, als er maar twee tafeltjes bezet zijn, kom je niet terug. Als je Groupon goed inzet, sta ik er niet negatief tegenover. Wij zetten door de week maximaal 8 tot 10 van onze 41 kamers in voor deze deal. Wij gebruiken Groupon om onze lege kamers te vullen. Want lege kamers leveren niets op,’ aldus Agricola.

Andere QL leden die in zee gingen met Groupon zijn: Badhotel Bruin op Vlieland, De Hoogenweerth suites in Maastricht, De Kastanjehof in Lage Vuursche, Mario in Neck, Nobel op Ameland, De Posthoorn in Monnickendam, Post-Plaza in Leeuwarden, Vangaele in Heeze en Het Jagershuis in Ouderkerk aan de Amstel.

Elzenduin

Ook Hotel Elzenduin in Terheijde aan Zee ging in zee met Groupon maar dit hotel, voorheen van chef Marco Westmaas, gaat QL Hotels per 1 januari verlaten. Het hotel is eerder dit jaar overgenomen door Fletcher.

QL Hotels heeft vorige maand ook de Duitse markt betreden. Misset Horeca sprak toen met QL’s Hein van Beek over prijsacties. Ook vroegen we diverse hoteliers naar hun mening. QL heeft in Nederland zo’n zestig leden.

Reageer op dit artikel