nieuws

Accor: ‘Helft hotelmanagers vrouw

Hotel

Accor Hotels heeft ‘Women at Accor Generation’ gelanceerd. Met dit internationale vrouwennetwerk wil de hotelgroep de doorstroom van vrouwen naar managementfuncties bevorderen. Accor streeft naar 50 procent vrouwelijke hotelmanagers.

Accor: ‘Helft hotelmanagers vrouw

Women at Accor Generation (WAAG) is woensdag 12 december gelanceerd door Accor Hotels. Het internationale vrouwennetwerk gaat de strijd aan met negatieve stereotypering en draagt bij aan het behalen van vastgestelde doelstellingen inzake gelijke rechten.

De activiteiten zijn met name gericht op mentoring, kennis uitwisselen, opleiden en het realiseren van en samenwerken in netwerken. Accor hoopt op die manier de doorstroom van vrouwen naar managementfuncties te vergroten.

Het initiatief wordt wereldwijd gelanceerd. Voorzitter is Sophie Stable, cfo van Accor Hotels. ‘De eerste werkgroep die is samengesteld, heeft als missie om met baanbrekende aanbiedingen en diensten te komen die voldoen aan de verwachtingen van zakenvrouwen die te gast zijn’, zo laat Accor Hotels weten.

WAAG is georganiseerd volgens een Steering Committee. Dit comité stelt de koerst vast van de activiteiten en coördineert de acties van de verschillende regio’s. Daarnaast is er nog een uitvoerend orgaan: het Bureau.

Eind 2015 moeten 3.000 medewerkers zich hebben aangesloten bij het netwerk, dat volgens Accor Hotels ook bedoeld is voor mannen.

Reageer op dit artikel